Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Hangi işlemci sizin için daha uygun?

Bilgisayar hızı ve gereksinimi


Bilgisayar satın alırken dikkat etmemiz gereken husus alacağımız Pc nin bizim ihtiyaçlarımıza uygun olup olmamasıdır. Proje geliştirenler, birden fazla işi bir arada yapanlar ve oyun severler; herkes için tercihler farklı olacaktır.

Örneğin I3 işlemcili bir bilgisayar, internette gezinmek, film izlemek, facebook gibi sanal alemlerde dolaşmak için fazlasıyla yeterlidir.
Bilgisayarın hızlı çalışması birçoğumuz için önemlidir. Bunun için dikkat etmemiz gereken en hassas konu ise işlemcinin özellikleridir. Hıza etki eden tek faktör işlemci değildir ama düşük özellikli bir işlemci yavaş çalışan bilgisayar anlamına gelir.



Oyun severler, proje geliştirenler ve tasarımcılar için ideal işlemciler 4 çekirdekli i5 işlemcilerdir.  Amd Fx serisi olanlar fiyat olarak ucuzdur ve 8 çekirdekli olanları vardır.  Bunların en iyileri hemen hemen I5 işlemciler kadar performans sergileyebilmekte. Bütçesi uygun olanlar için intel işlemciler her zaman bir adım önde gözüküyor.

Bilgisayar Ram iniz, anakartınız ve hdd okuma hızınızda önemlidir. SSD (solid drive disk) ler kapasiteleri düşük olsa da çok hızlı işlem yapabilmekte.

Oyuncularda i5 işlemciler ve 8 çekirdekli Amd işlemciler yeterlidir demiştik. Grafik gerektiren, Pc yoran işlemler ve profesyoneller çalışmalar için biraz pahalı da olsa 8 4 ü gerçek 4 ü sanal çekirdekli  i7 işlemciler tercih edilebilir.

Amd serisi işlemcilerin stock fanları çok ses çıkarıyor. Bazı insanlar farklı stock fanlar kullanarak sorunu çözebiliyorlar. Söylediğim gibi bütçe  dostu Amd işlemcilere de yönelebilirsiniz. İşlemciyi Amd seçip yüksek özellikli bir ekran kartı oyuncu için idealdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder