Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Kış Günlerinde Zayıflama Tavsiyeleri

Haliyle havaların da soğumasıyla evlerde ve kapalı alanlarda daha fazla vakit  geçiriyor, sağlıklı yaşam ve kilo kontrolü için gerekli olan yürüyüş gibi basit egzersizleri dahi yapamaz hale geliyoruz. Fazla kilolulukla monoton yaşam arasında doğru orantı vardır. Beslenmenize de dikkat etmiyorsanız kilo almak kaçınılmaz olacaktır.
Kilo almamak, fit görünmek veya zayıflamak için neler yapabilirsiniz?

Tatlılar, hamur işleri ve ağır karbonhidratlar içeren yemekler yerine sizi gün boyu tok tutacak kış meyve sebzeleri tüketin.  Karbonhidrat ihtiyacınızı meyvelerden karşılayın.

Yer Elması


Yer elması bunlardan biri. Kalori oranı düşük, lif içeriyor, sindirimi hızlandırıp tok kalmanızı sağlıyor. Sizi kolon kanserine karşı koruyor. Zeytinyağı ile yemekleri yapılabiliyor.

Lahana ve Lahana Suyu


Lahana, B vitamini yönünden zengin, iştah kesen aynı zamanda E ve C vitaminleri içeren faydalı sebzeler arasındadır.  Kan şekerini düşürerek toksinlerin atılmasına fayda sağlıyor. Kaynatılıp suyu içildiğinde saçlara iyi geliyor ve cildi güzelleştiriyor kilo vermeyi sağlıyor.

Turunçgiller ve Limon Sarımsak Kürü


C vitamini yönünden zengin portakal, mandalina, greyfurt ve limon bağışık sistemini güçlendiren ara öğünlerde tüketebileceğiniz çok faydalı besinlerdir. Grip ve soğuktan korunmanızı ve zinde kalmanızı sağlar. Limon suyu sabah aç karnına ılık suyla tüketildiğinde yağ yakımını hızlandırır.
Yarım litre bir kavanoza limon suyunu sıkıp, 9-10 diş sarımsağı ezerek içerisine atın. Işık almayan oda koşullarında bir ay beklettiğinizde kalp damar hastalıklarına iyi gelen mucizevi bir kür ortaya çıkıyor.

Egzersizi hayatınızdan çıkarmayın. Günlük en az yarım saat ya da bir saat yürüş yapmayı unutmayın. Kendinize yürümek ve gezmek için bahaneler yaratın. Gerekirse boş vaktiniz varsa spor salonlarına kayıt olabilirsiniz. Evden çıkmakta zorlanıyorsanız evde karın egzersizleri ve aerobic hareketleri yapabilirsiniz. Özellikle yemekten sonra akşam yürüyüşleri çok faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder