Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Yeni nesil süper Uhd Tv'ler

Yeni nesil UHD Tv'ler, alışılagelmiş 1080 piksel görüntü çözünürlüğüne sahip Full Hd Tv'lerden 4 katı fazla çözünürlüğe sahiptir. Bu da daha fazla netlik ve detay anlamına gelmektedir. Her ne kadar 4k yayın yapan kanal sayısı sınırlı olsa da Ip Tv platformlarından 4k paketlere üye olarak ya da Smart Tv içerik paketlerinden izleyebilmeniz mümkün olmaktadır.

Yeni nesil Super Uhd Tv ler ve Oled Tv'ler bütçemizi biraz zorlasa da Hdr (High Dynamic Range), 10 bit panel(milyar renk) destekleri ile gerçekten göz kamaştıran çözünürlük sunmaktalar. Super Uhd Tv'lerin ik çıkan 4k modellere göre üst segment olduklarını söylebiliriz. Ultra parlaklık, geniş görüş açıları ile ödediğiniz fiyata değebilecek Tv'ler olduklarını düşünüyorum.

4k Tv ler nasıl?

Tv'lere sınıf atlatan bazı teknolojiler:

Hdr (High Dynamic Range)

Tv'lere eklenen bir başka özellik  olan Hdr teknolojisi birçok kullanıcının aradığı bir özellik. Nedir bu diyecek soracak olursanız, koyu ve açık renk arasındanki tonlamalardır. Aynı anda koyu tonları koyu ve açık tonları ise kalitesini bozmadan açık tonlarda gösterebilme özelliğidir. Esasen bu özelliğin kontrastla ilgili olduğu düşünülse de dinamik renk aralığının etkisi de çok fazladır.

TrueMotion Özelliği

Bu özellik ise görüntü geçişlerindeki akıcılığın artırılması anlamına gelmektedir. TrueMotion ile kaliteli görüntü geçişlerine sahip bir Tv'ye sahip olmuş olursunuz.

DolbyVison Teknolojisi

Piksel dağılımına ait renk aralığının, netliğinin ve parlaklığının artırıldığı teknoloji ile seyir keyfi katlanmatadır ve gerçekci, parlak görüntüler elde edilmektedir.

Bir Tv'den görüntü anlamında beklentiniz çoksa yukarıdaki özelliklerin Tv'nizde olması seyir zevkinizi ve kalitesini artıracaktır. Bu özellikler 2016'da  piyasaya çıkan birçok yeni nesil Tv'de yer almaktadır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder