Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Google, geliştiriciler / yayıncılar için Ömür boyu yasaklamayı durdurmalı


Google'ın developer ve yayıncı hesaplarını durdurması ve ömür boyu yasak getirmesi




      Google, Adsense ve Google Play geliştirici hesaplarını bildirimsiz ve geri dönüşümsüz olarak katı bir yasaklama mekanizmasıyla sonlandırabiliyor. Yeni bir geliştirici hesabına kaydolmanıza izin verilmiyor, hatalarınızı anlamanıza rağmen bu hizmetleri kullanamamıyorsunuz.
Google, yayıncılara / geliştiricilere, yaptıkları hatalarda ısrar etmedikleri sürece hatalarını düzeltmeleri için bir şans daha vermelidir.
Fakat Google, kuralları ihlal eden içerikleri yasaklamak yerine geliştiricilere ömür boyu yasak getiriyor.
Ömür boyu yasaklar, iyi niyetli kullanıcıların tekrar Google’a katı sağlamasını önlüyor.
Herhangi bir hesabın kapanan bir hesapla ilişkili olduklarına inanırlarsa, yeni hesaplar sona erdirilir. Aynı bilgisayarı kullanan, aynı adresleri yaşayan, aynı IP'den bağlanan aile üyeleriniz herhangi bir geliştirici veya Adsense hesabı oluşturamaz. Yasaklanan kullanıcılar ile ilgisi olmasa da ilişkili hesap kabul edilebilirler. Beyaz sayfa oluşturmanıza izin verilmez, suçlu kabul edilirsiniz ve adınız kara listeye alınır.
Her hesap, geliştirici / yayıncı adları veya önceden yapılan hatalardan bağımsız olarak mevcut durumuna göre kontrol edilmelidir.
İlgili hesaplar, önceki hatalarla ilgili mevcut ihlallerle kanıtlanmalıdır. Aynı bilgisayarı kullanmak, aynı adreste yaşamak yeterli kanıt değildir, hesabınızda herhangi bir ihlaliniz yoksa hiçbir şey kanıtlamaz.
"FESİHİN NEDENİ: Yayıncı Hesaplarının Geliştirici Program Politikaları ve Geliştirici Dağıtım Sözleşmesinin Önceden İhlali" (ler).
Google, geliştiricilerin / yayıncıların sorunların ne olduğunu çözmek için onlarla iletişim yöntemleri sunmalıdır. Telefon yok, canlı destek vs.
Google, "kötülük etme" diyerek yolculuğuna başladı. Bu kural Google Play Ekibi tarafından ihlal edildi.
Hesapların bildirimsiz fesihleri ömür boyu yasaklar, Google’ın itibarıyla çelişmektedir. Bir suçlusun gibi kara listeye alınıyorsun, ama hatanı çoğu zaman bilemiyorsun.
Kurallara uymakta en iyisini yapmaya çalışıp da herkes hata yapabilir. Herkes hatalarını düzeltmek için başka bir şansı hakediyor
Başkalarının uygulamalarını satarak yılda milyarlarca dolar kazanırken, geliştiricilere ömür boyu yasak yerine bir hata düzeltme şansı vermeniz gerekir.
Google şeffaf olmayan politikalarla insanları kendinden soğutuyor, geliştiricileri Android'den uzaklaştıyor.
Lütfen bu mesajı, dünyanın dört bir yanındaki Android geliştiricilerin geliştirici hesaplarını ve değerli çalışmalarını kaybeden duygularını yansıtan toplu bir mesaj olarak düşünün. Tüm iyi niyetli çabalarıma rağmen bu konuda sizlerden gerekli bilgileri ve yardımarı görememek çok üzücü
Bu bilgi eksikliği, Android uygulamaları geliştirme konusundaki şevkimizi kesinlikle olumsuz etkiledi. Ayrıca Google Play’e olan güvenimizi de kırdı.
Yine de, doğru bir şekilde bilgilendirilmediğimizde, söylentiler devreye girmeye başlar ve bu yalnızca sizin çok değerli şirketinizle olan ilişkimize değil, aynı zamanda kendi itibarınıza ve imajınıza da zarar verir.
Bu mesaja en kısa sürede resmi ve güvenilir bir cevap verebilir ve hatalarımızı bize bildirirseniz çok seviniriz.
Yanıtınızı dört gözle bekliyoruz ve bu noktadan sonra sürece daha profesyonel bir şekilde bakacağınızı umuyoruz, teşekkür ederim.
Android Geliştiricileri adına.
Saygılarımızla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder