Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Kilo vermenize yardımcı sağlıklı yağlardan beş tanesi

Sağlıklı yağlar hangileri?

Yağdan uzak durmamız öğretildi çünkü yağ yağa dönüşüyor diye biliyoruz, değil mi? Dışarıda pek çok yağlı yiyecek var, doymuş yağlarla kilo almanıza ve sağlık sorunlarına neden olabilir,ancak tüm yağlar kötü  demek doğru değildir.
 Düşük kalorili, yağsız yiyecekler tipik olarak kan şekerinizde dalgalanmaları tetikleyen ve daha fazla yemenize yol açabilecek daha fazla miktarda şeker ve karbonhidrat içerir. 
  
Sağlıklı, tam yağlı yiyecekler kan şekerinin düşmesini ve düşmesini önlemeye yardımcı olur, mideniz dolu ve doyurucu olduğu için daha az yemenize neden olur. Diyetisyen JJ Smith, sağlığınızı iyileştirmek ve kilo vermek için yemeniz gereken sağlıklı yağların bir listesini öneriyor. İştahınızı kontrol altında tutmak için yağların nasıl kullanılacağını öğrenmek için okumaya devam edin.

Tahin


Tahin, öğütülmüş susam tohumlarından elde edilen bir macundur. Bir fıstık ezmesine benzer şekilde, tahininde hafif bir ceviz aroması, kremsi kıvam ve lezzetli bir lezzet vardır. Kahvaltınıza 1 çorba kaşığı tahin ekleyerek, enerji seviyenizi yüksek tutmak için ortalama bir kalsiyumu kalsiyum, magnezyum ve demir ile doldurulmuş bir güç kaynağı haline getirebilirsiniz.


Hindistan cevizi yağı


Hindistan cevizi yağı, saf çiğ kurutulmuş hindistancevizinden yapılır. Bu kremalı yağın bir çorba kaşığı lif, potasyum ve protein ile reçel doludur. Keto diyet planında olanlar için mükemmel kılan neredeyse hiç karbonhidrat içermez.

Bu lezzetli ve doldurma maddesi günlük diyetinize kolayca eklenebilir, bu nedenle tereyağ yerine, kavrulmuş sebzelerinize ekleyerek ya da bir yüzlü haline getirmeyi düşünün.


Avokado


Bu sağlıklı yağ, mükemmel atıştırmalıklar için idealdir ve iştahınızı azaltmanıza yardımcı olur. Sade avokado besleyici olarak yoğundur - sadece yarısını yemek, vücudunuza bir sonraki öğünüz boyunca aşırı yemeyi önlemek için lif ve yağ tedarik etmek için yeterlidir.

Avokado tuzlu veya tatlı olma imkanı olan çok yönlü bir atıştırmalıktır. Salataya avokado eklemeyi ya da kek gibi unlu mamullere karıştırmayı düşünün.

Tam Yağlı Süt

Son zamanlarda yapılan büyük bir araştırma, günlük iki ya da daha fazla porsiyon tam yağlı süt alımının,% 22 daha düşük kalp hastalığı riski,% 34 daha düşük inme şansı ve% 23 daha düşük kalp-damar hastalığına bağlı ölüm riski ile ilişkili olduğunu göstermiştir. .

Süt, peynir ve yoğurt gibi süt ürünleri seçerken az yağlı ve yağsız süt seçeneklerini işleyin. Bunun yerine, en sevdiğiniz acı biber tarifinin üzerine, kızarmış tatlı patateslerin üzerine yayılmış olarak tam yağlı yoğurt kullanmayı deneyin ya da bir porsiyona ekleyin.

Zeytin yağı


Antioksidanlarla paketlenmiş, kalp sağlığındaki bu yağ vücuttaki "iyi" (HDL) kolesterolü etkilemeden "kötü" (LDL) kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.

Zeytinyağı günlük diyetinize eklemek için kolay bir bileşendir, ancak kalorisi yüksektir, bu yüzden yediğiniz porsiyonlara dikkat etmelisiniz. Et sote etmek, sebzeleri kızartmak ve ev yapımı sosları hazırlamak için 2 yemek kaşığı zeytinyağı kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder