Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Araçları park eden Robot görevli

Aracınızı otoparklara götürdüğünüzde anahtarı görevliye fırlatır, park etmesini istersiniz. Almanya'da geliştirilen bu makine, James Bond filmlerini aratmayacak şekilde dizayn edilmiş otomatik park görevlisi. Otomobilinizi teslim alarak kaldırıyor ve hiç incitmeden istenilen yere bırakıyor. Duselldorf havalimanında kullanılmaya başlanılan teknolojiden bahsediyoruz. Makine 3 ton ağrılığında bir aracı kaldırarak istenilen yere yerleştirebiliyor.

 

Makine Ray takma ismine sahip, geliştiricisi ise  Almanya Serva taşımacılığı. Projenin amacı ise, acele etmek zorunda kalan iş adamlarını vakit kaybetmeden gidecekleri yere ulaştırmak. Otomobilini park etmek isteyen kişinin yapması gereken sadece aracını belirli bir bölgeye bırakıp Ray'a teslim etmek. Aracınızın boş olduğu gören Ray vakit kaybetmeden görevini icra ederek aracınızı istenilen yere götürüyor.

Ray bu işlemleri 249  fotoğrafik sensörle gerçekleştirerek aracın en küçük zarar görmesini engelliyor. Nazik ve centilmen bir insan gibi kucaklıyor desek yeridir. Artık insan gücüyle yapılan birçok işlem gelecekte robotlar tarafından yapılabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder