Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Fit bir vücuda sahip olup incelmenin yolları

Göbek ve bel çevresi


Bel bölgenizin incelmesi çoğumuz için sevdiğimiz giysileri rahatlıkla ve güvenle giymek, rahat huzurlu bir şekilde  dolaşmak ve istediğimiz mayoyu keyifle giymek anlamına gelir. Bunlar sadece imajımızı etkileyen faktörler. Sağlığımız için olan etkilerini bizim için daha önemlidir. Bel çevresindeki yağların artması, kalp rahatsızlıkları, şeker hastalığı risklerinin artmasına ve  kronik inflamasyona neden olur.

Peki karın bölgenizin normalden daha fazla yağlandığını nasıl anlarsınız. Bel çevreniz erkekler için 100 cm, bayanlar için ise 88 cm den  genişse sizinde önlem almanızın zamanı geldiğini gösterir.

Fakat doğru bir planlama ile zor gibi gözüken bu yağlardan kurtulabilmeniz mümkündür.

Yağları eritme


Kalorilerinizi istediğiniz seviyede tutmak istiyorsanız doymuş yağ oranı düşük besinleri tercih edin. Araştırmalar özellikle belirli besinlerin yağları yok etmekte etkili olduğunu ortaya koymuştur.

Sağlıklı Yağlar


Ek olarak kalp sağlığını korumak ve inflamasyonu kontrol etmenin yolu (monounsaturated fatty acids) doymamış yağ asitleri içeren besinleri tüketmektir. Journal Diabet Cares’in yaptığı araştırmaya göre bu yağları tüketen kişilerin %25 inde göbek yağlanması görülmemiştir.

Bu yağlar içerisinde size önerebileceğim. Zeytin yağı, ceviz ve avokado dur. Çam fıstığı bir diğer doymamış yağ asiti içeren besindir.

Yeşil Çay


2012 de Journal of Functional Foods tarafından yapılan bir araştırmaya göre antioksidanlarla zenginleştirilmiş yeşil çaydan günde 1 veya yarım bardak 12 hafta boyunca  içmenin, yağ yakımı  normal çaya göre 16 kat artırdığı ortaya konulmuştur.

Süt Ürünleri


Eğer vücudunuzun kalsiyum yönünden eksiği varsa  vücudunuz tarafından üretilen bir hormonun gönderdiği sinyalle daha fazla yağ depolarsınız. Günlük bir yetişkin günde en az 1000 mg kalsiyum almalıdır. Hergün yarım yağlı yoğurt ve süt ürünleri tüketmek bel çevrenizin incelmesine yardımcı olur.

Single Chrunch(Tekli Mekik) Hareketi


Chrunch adı verilen verilen göbek sıkıştırma ve bazı çekirdek egzersizleri yapmak karın bölgenizi güçlendirerek altında yatan yağların yakılmasını sağlar. Duke üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre haftada 178 dakika kardiyo yapan bir insanda bel yağlanmasının çok zor olduğu ortaya konulmuştur. Günde en az 30 dakika yürümemiz gerektiğini unutmayın. Yürümek için bahaneler yaratın. Alışverişlere yürüyerek gidin. Servis araçlarını kullanmayın. Otobüslerden bir durak önce inin. Kısacası en azında 30 dakika yüremeyi hayatınızı bir parçası haline getirin

C Vitamini


Portakal gibi C vitamini içeren besinler de yağların yakılmasında etkilidir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder