Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Hızlı bir metabolizma için gerekenler

Metabolizmanızı hızlandırmanın yolları


Hızlı çalışan metabolizma yağ yakımını artıran en önemli etkenler arasında yer alır.
Birçoğumuz diğer insanlara göre aynı beslenme alışkanlıklarına ve yaşam tarzına sahip  olduğumuz halde daha fazla enerji depolayıp kilo aldığımızdan yakınırız. İnsanların enerji kullanım süreci alışkanlıklarının yanında, enerji gibi organik moleküllerin sentezlenmesi süreci olan metabolizma ve metabolizma hızınızla da yakından ilgilidir. Kısacası uyurken dahi metabolizma hızımıza bağlı  olarak bedenimiz enerji tüketmeye devam eder. Rölantide çalışan araç gibi hareket etmese de enerji harcayacaktır. Metabolizmanız ne kadar hızlı ise o kadar az kilo alırsınız. Çünkü beden daha aktif olarak çalışmaktadır. İnsanların yaşları ilerledikçe bu hız azalarak yaşımız ilerledikçe çocukluk yıllarımıza özlem duyarız. Aslında bu sizin suçunuz değildir. Yaş ilerledikçe çocuklar gibi haraket etmeyi bırakırız, sorumluluk almaya başladıkça hayatınızı rutin işlerle monotonlaştırırız. Metabolizma hızınızda azalmaya başlayınca sağlıklı enerji yakımı gerçekleşmez. Sizler için hareket ederek veya otururken bile enerji yakmanızı sağlayacak metabolizma hızınızı yükseltecek önerilerde bulunacağım.Metabolizmayı hızlandırma ipuçları

1-Egzersiz Yapmak



30 saniye aralıklarla yapılacak koşma, yüzme, veya yürüme egzersileri yapabilirsiniz. Bu tür egezersizler daha fazla oksijen tüketmenizi ve hücrelerinizin enerji santrallari gibi çalışmasını sağlar.

2- Omega 3 Tüketin



Omega3 yağ asitleri şekeri dengeler, inflamasyonu azaltarak metabolizmayı hızlandırır. Balık,ceviz ve fındık yiyerek omega3 alabilirsiniz. Eğer her zaman bunlardan yiyemiyorsanız. Güvendiğiniz vitamin takviyelerinden alın.

3-Kırmızı Biber ve Sarımsak Tüketin





Sarımsak ve güvenilir sarımsak çayları şu sıralar zayıflamakta kullanılan yöntemlerden. Hem diyabete iyi geliyor hemde metabolizmayı hızlandırıyor. Kırmızı biber gibi baharatlarda daha fazla enerji yakmanızı sağlayacaktır.

4- Kas yapın



 

 

Kas yapınız arttıçka daha fazla enerji harcarsınız. Çünkü kaslar çok fazla enerji tüketerek depolanmasını azaltır. Spor salonlarına gidin. Bütçeniz el vermiyorsa satın alacağınız dumbell larla kollarınız ve vucudunuzu şekillendirebilirsiniz. Şınav ve barfiks gibi hareketler maliyet gerektirmeyen basit yöntemler

5- Yeşil Çay ve Biberiye Çayı için




Günde 2 veya 3 bardak yeşil çay içmek yağ yakmanın en güzel yollarından. Yeşil çayın yağ yakma özelliği bulunmaktadır. Aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Kilo vermenize yardımcı olur. Biberiye çayı da yeşil çay gibi yağ atılımını hızlandırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder