Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Saç beyazlamasını yok eden formül

Saç beyazlamasını durduran formül. Beyazlamaya ne iyi gelir?


İnternette beyazlayan saçları için yok ettiği söylenen çok sayıda medikal ürün ya da bitkisel tavsiyeler mevcut. Şampuanlar, çeşitli  reçeteler vs. Özellikle satılan bazı medikal ürünler saçlara zarar vererek, siyahlaştırmadığı gibi dökülmesine ve zarar görmesine de yol açıyor. Bitkisel tavsiyelerden  ceviz kabuğu formülünü deneyip hiç bir sonuç alamadım. Hiçbir aktar ya da eczanenin önerdiği işte bu iyi gelir dediği bir ürüne de rastlamadım.

Netde yaptığım araştırmalar sonucu denediğim  formülün beyazlamalara çok iyi geldiğini hatta yok ettiğini fark ettim. Size bu formülün ne olduğunu paylaşacağım. İnternette kol gezen kulaktan duyma kocakarı ilaçlarından biri değil. Bunların neler olduğunu açıklamadan önce saç beyazlamasına etki eden iç faktörlere değinelim.

1-Stres ve kaygılar


Sizi üzen ve kafanızı kurcalayan her türlü takıntıdan, kuruntudan uzak durarak stressiz bir hayat sürün.

2-Beslenme, Sağlık ve Genetik


A ve B gurubu vitaminler, çinko ve demir, aynı zamanda biotin desteği. Güçlü bağışıklık sistemi. Ailenizden gelen kalıtımsal yatkınlık. Örneğin birinci dereceden akrabalarınızda varsa sizin de erken beyazlama sorunu yaşama ihtimaliniz var.

Çörek otu ve sarımsak tüketmek da saç beyazlamasına faydalıdır.

Yukarıdaki etkenleri değerlendirdikten sonra önereceğim bu formülün işe yaradığına inanıyorum. Özellikle en az haftada bir uygulamak gerekiyor.

Kürler


Soğan suyu ve Limon


Soğan suyu zengin katalaz enzimi içeren yüzyıllardır beyazlama tedavisinde kullanılan bir bitkidir. 2009'da Bradford Üniversitesi'nde yapılan araştırmada soğanını hidrojen peroksiti bozan enzim içeridiği ortaya konuldu. Saçınıza soğanı rendeleyip limonla masaj yapın.

soğan suyu

Adaçayı ve Biberiyle çayları


adacayi-biberiye

Bu iki bitkinin çaylarının karışımından oluşan suyu hem içerek hem de saçınızı yıkayarak beyazlamayı azaltabilirsiniz. Yukarıdaki formüle bunu eklemeyi unutmayın. Adaçayını ister için ister soğuyunca saçlarınıza masaj yapın faydalı olduğunu fark edeceksiniz.

Hindistan Cevizi Yağı ve Kına


Saçları besleyen ve beyazlamaya iyi gelen diğer formül ise hindistan cevizi yağı. Buna kınayı da ilave edebilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğim önerileri uyguladığınızda faydasını göreceğinize inanıyorum.

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder