Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

İnternetten gelir elde etme yolları

İçeriği kazanca dönüştürmek


 

Web sayfanızdan veya yayınladığınız diğer dijital içeriklerden gelir elde edebilirsiniz. Site sahiplerinin reklam yayıncısı olarak başvurabilecekleri popüler reklam organizasyonlarına kayıt olarak çalışmalarınızı kazanca çevirebilirsiniz.

Web site sahiplerinin genelde tercih ettiği, diğer servislere göre yüksek kazanç sağlayan şirket Google Adsense'dir. Program politikalarına uymanız şartıyla siteniz için Adsense başvurusu yapabilirsiniz.  Sitelerden kayda değer bir gelir elde etmek için ziyaretçi sayısı yüksek, ihtiyaç duyulan faydalı içeriklerden zengin bir site oluşturmanız gerekiyor. Bunun koşulu ise web sayfanızı güncel tutmak, bağlantılarını paylaşarak  arama motorlarına sevdirmek diyebiliriz.

Nasıl Gelir Elde Edilir?


Dobralığımı mazur görün günlük en az 1000 (1k) tekil ziyaretci kazandıran siteniz olması gerekir. Ortalamaya baktığınızda  1500 gösterime sahip bir site günde "1,5 TL"  ortalama gelire sahip oluyor. Burada hedefinizin ne olduğu önemli. Tabi bu oran adsense için geçerli. Reklam yerleşimi ve site içeriği de reklam gelirini etkiler. Çünkü içerik için Adsense kodu eklediğinizde sitedeki konu ile ilgili reklamlar gözükür. Çok fazla anahtar kelime reklam sepetini genişletir. Reklam verenlerin çok olması ya da verdikleri teklifler tıklama başı maliyete bağlı olarak TBM oranının azalmasına neden olur. Günlük 500 bin ziyaretçi kazandırabilen bir site tasarlamak gerçekten büyük başarıdır. Bunu başarabilen çeşitli forumlar, program indirme siteleri mevcut. Sebebi ise ekip çalışması, alanında uzmanlık, ve köklü bir geçmişe sahip olmaları. İnternet yeni yaygınlaşmaya başladığı sıralar sanal aleme girmeleri ve ziyaretçilerinde içerik göndermesiyle büyümeleridir.           Hayat gibi önce simit satmaya başlayıp sonra holding olma yolunda ilerlemektir. Herkesin içerik eklediği forum gibi sitelerde ekip çalışması şart. Her forumdan sorumlu moderatör arkadaşlar ve editörler edinmeniz gerekebilir. Binlerce site içerisinde marka olmak ve yükselebilmek için tanınmışlık ve içerik yok. Şimdilik benim böyle bir iddiam olmadı. Eğer sizin böyle bir amacınız varsa tavsiyelerim.

1- Uzman olduğunuz alanı seçin.

2- Başkasının gözüyle içeriklerinizi inceleyerek yararlılığını test edin. Başkası olsaydınız konularınız için ilgi çekici olur muydu? Bu yüzden kendi beğenmediğiniz içeriği başkalarının beğenmesini beklemeyin.

3- Gerekiyorsa siteleri ekip çalışmasıyla yönetin. İnsanları katlı sağlamaya teşvik edin.

Adsense'e nasıl başvuru yapılacağını anlatan konu

Web Sayfanız Yoksa


Google'ın ücretsiz blooger servisine kayıt olarak blog edinebilirsiniz.

Videolardan gelir etmek


Kendinize ait çektiğiniz ilgi çekici videoları Youtube'a ekleyerek kazanç elde edebilirsiniz. Kimi insan kendini bu alanda yetenekli görebilir. Çeşitli sunular, komik videolar, dersler ve tanıtımlar olabilir.

Yazılım ve benzeri dijital içerikler

Geliştireceğiniz dijital içerikleri Google Play'de yayınlayarak gelir elde edebilirsiniz. Ücretli program satışı , web tasarımı, dijital satış ofisleri diğer alternatif yöntemlerden.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder