Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Evinize ve bahçenize renk katın

Çiçek yetiştiriciliği


Bahçenize ve evinize renk katarak, aynı zamanda kendinizi huzurlu hissetmenizi sağlamanın yollarından bir tanesi toprakla uğraşmak ve süs bitkileri yetiştirmekdir. Ellerimizle yetiştiridiğiniz bu canlılar evimize ve bahçemize hem değer, hem de enerji katarlar. Aynı zamanda çevreye temiz hava yayarak, birçoğu güzel kokusu ve görüntüleri ile çevreyi güzelleştirir ve huzur verirler. Her canlı gibi ilgi gösterip büyüttüğünüzde, suladığınızda onlar da size renkleriyle karşılık verir. Bitkiler Allah'ı zikrederek etraflarına güzel enerjiler yayarlar.



Benimde şu sıralar uğraştığım, emek verdiğim konular arasında süs bitkileri var. Genelde satın almıyorum ve tohumdan yetiştiriyorum. Kendi elinizle büyütmek ayrı bir keyif veriyor. Bir çiçek nasıl ekilir, hangi mekanda, ortamda mutlu olur, ne kadar güneş ihtiyacı vardır, toprak gereksinimi nelerdir şeklinde bilgi sahibi olmanız gerekiyor işe başlamadan. Neyse ki sanıldığı kadar zor değil ama biraz uğraş ve önbilgi şart. Şu ana kadarki ektiğim çiçekler çimlendi ve büyüdüler.  Şebboy ( Matthiola) adı ile bilinen türü güzel kokusuyla fovorilerim arasında.  Mor çiçekli olan longipetala tohumdan yetiştirmeyi başardığım güzel bir çeşit. Diğer şebboy türlerinin aksine akşam yoğun bir parfüm kokusu sarıyor etrafa. Bahçe bitkisi olmasına karşın biraz güneş alan iç mekanda ya da balkonda yetiştirebilirsiniz. Karanfiller ve hercai menekşeler  farklı türleri olan, evlerin bahçelerinde, balkonlarda ve teraslarda yetiştirtirilebilecek güzel varyeteler. Hercai menekşeler ve karanfiller afrika menekşeleri gibi az güneş alan iç mekanları pek sevmezler. Bu türler yetiştidiğim favori çiçekler arasında olduklar için yazmak istedim.







Çiçek tohumlarını kasalara, saksılara, viyollere, hatta bunlar yoksa kağıt bardaklara bile ekebilirsiniz. Yapmanız gereken uygun toprak, ısı ve mevsimde çimlendirme yapmak. Çiçek nasıl ekilir ve

büyütülür ilerki konularda ayrıntılı olarak bahsetmek istiyorum. Sürekli mutlu olan insanlar toprakla uğraşanlardır sözü bence doğru bir söz. Diğer zevkler geçici iken bu kalıcı ve uzun vadede huzur veren bir aktivitedir. Tabi ki zevk meselesi birazda, doğayı, yeşili ve çiçekleri sevmek onlarla mutlu olabilmek duygu dolu ve zevk sahibi insanların yapacağı güzel işler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder