Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

İç ve Dış mekan Süs Bitkileri Hangileri?

Çiçekler için uygun ortam neresi?


Her çiçeği her ortamda yetiştiremezsiniz. Bunun  için uygun ortamı sağlamalısınız.  Bazıları için tam güneş alan bahçeler ve tamamen açık alanlar gerekirken, bazıları kısmi güneş alan ,tamamen kapalı olmayan balkonlarda ve teraslarda yetişebilirler. İç mekanda yetişebilen,  kısmi güneş alan ortamlara uygun (genelde aşırı güneş almayan pencerelere yakın köşeler)  iç mekan bitkileri de vardır. Bir bitkiyi çok sevebilirsiniz ancak yetiştirmek için uygun ortamı sağlamalısınız.



Afrika menekşeleri, Gloksinya(Bardak Menekşesi) Yılbaşı Çiçeği, Flamingo(Antoryum), Guzmanya, Benjamin Ağacı ev içerisinde yetiştirme uygun olarak sık tercih edilen çiçeklerden bazılarıdır.

Gardenya çiçeği,  uygun esinti, nem ve sıcaklık sağlanırsa iç mekanda açık bir pencere kenarında yetişebilir. Gece sıcaklık 15° nin altına, gündüzleri ise 30 in üstüne çıkmamalı. Güzel kokulu ama yetiştirmesi zor ve dikkat isteyen bir türdür.

Dış mekanlarda veya kısmi güneş alan havadar balkon ve teraslarda Sardunya, Karanfil, Begonya, Kasımpatı, Petunya tarzı çiçekleri tercih edebilirsiniz. Çok yıllık bitkilerden olan karanfiller birkaç saat sabah veya akşam güneşi alan açık ve esintili balkonlarda yetiştiribilir. Karanfil ve Lavanta tarzı bitkiler güzel kokusu sebebiyle tercih edilirler. Lavantalar ise aşırı kavurucu olmayan bol güneşli alanları sever. İç Anadolu gibi kışın soğuk geçtiği bölgelerde Sardunyaların ölmemesi için kış aylarında kapalı balkonlara ya da camekanlara taşınması gerekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder