Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

iPhone'nun Android'den 10 üstün yönü


1-iPhone'lar daha hızlıdır

Daha yeni bir iPhone almayı düşünüyorsanız, içindeki A12 Bionic çipinin sayesinde Android tarafından hız yönünden üstündür. Örneğin, iPhone XS, genel performansı ölçen Geekbench 4'te Galaxy S10 Plus 'Snapdragon 855 yongasını yendi. Bu yılın önde gelen Android telefonlarını çalıştıracak olan Snapdragon 855 işlemci sayesinde boşluk geçmişte olduğundan daha dar, ancak iPhone XS 855 ile çalışan Galaxy S10 Plus '10,732'den 11,420'ye yükseldi.

2-Daha iyi yazılım ve donanım entegrasyonu

iPhone'lar daha iyi donanım / yazılım entegrasyonuna sahiptir; bu, Apple'ın her şeyi kontrol ettiği için yapması kolay bir işlemdir. Bundan dolayı donanımlarından daha iyi performans alırlar.

3-Kolay kullanıma sahip bir telefon

IPhone üzerinde UI net ve Android sonra daha güzel görünüyor.
iPhone'da dokunma yanıtı Android'den daha iyi.
 Android iyi bir çok özelleştirme sağlar ancak bu bazı kullanıcılara çok az karmaşıklık katar.
- Android telefon performansı zamanla yavaşlar ve bu da kolayca fark edilir.
- Telefon kapatıldı ve Android telefonlarda ısıtma sorunu yaygın.
- Google Play mağazası (Android uygulama mağazası), aynı zamanda önemsiz uygulamalarla doludur.
- iPhone'daki uygulamalar yüksek kalitededir. Apple tarafından App Store'a (iPhone app store) uygulama gönderilmesi için yapılan kalite inceleme süreci nedeniyle.
- iPhone'da gecikmeden yapılan güncellemeler. Android'de güncellemenin kullanılabilirliği üreticiye bağlıdır.
- iPhone'daki 3B dokunuş (şu anda iPhone 6s ve 6s + üzerinde), ekranla daha fazla etkileşim seçeneği sunar.
- Konuşma tanıma açısından Android'in Google şimdi iPhone siri sonra çok daha iyidir.
İPhone'un donanımını Android telefon ile karşılaştırmıyorum. Ancak yalnızca kullanıcı deneyimi açısından.

4-İstenilen zaman kolay güncellenme

iPhone cihazları uzun yıllar kesintisiz ve düzenli yazılım desteği alırlar. Üretilen cihazlar ve yazılım tamamen Apple firmasına aittir. Android tarafında çok farklı firmaların ürettiği binlerce model cihaz bulunur. Geçmiş modellerin ve yazılımların yeni işletim sistemi ve uygulamalarla uyumsuzluğu görülebilir. Android birazda sık işletim sistemi çıkardığından önce üretilen binlerce model içerisinde yeni yazılımlarla uyumsuzluk yaşanması çok normaldir. Her birinin farklı donanım özellikleri mevcuttur. Bir iki seneden sonra bazı cihazlar hiç güncelleme alamayabilirler.

5. Uygulamalarda tercih edilebilirlik

Artık hem iOS hem de Android mağazalarında milyonlarca uygulamaya sahip olduklarından, silah yarışı sona erdi, değil mi? Pek değil. İPhone, en yeni uygulamalar için tercih edilen platform olarak geliştiriciler tarafından tercih edilmektedir.

Google Play mağazası, uygulama mağazalarının Netflix'i gibidir; isabet alır, ancak genellikle iOS'ta ilk kez çalıştıklarını gördükten sonra. En önemli örnek, iOS'tan Android'e sıçraması birkaç ay süren Fortnite'dir ve o zaman bile bir Samsung ayrıcalığıydı. Süper Mario Run ve HQ ıvır zıvır şeyler gibi diğer uygulamalar da Android'e ulaşmak için aylar sürdü. İPhone'dan Android'den daha önce çıkan uygulamaların geçit töreni Monument Valley 2, Affinity Fotoğraf ve Snapchat.

Mesaj açık: İkinci sınıf uygulama vatandaşları gibi muamele görmek istemeyenler için, iPhone hala kral.

6. Bloatware Yok

Samsung ve diğerleri, tüm taşıyıcı yazılımlarını tek bir klasöre ayırarak kullanıcılar için acıyı en aza indirgeme konusunda daha iyi bir duruma geldi, ancak yine de telefonunuzda yer kaplıyor.

7-Mac ile daha güzel çalışma

Mac'i bir süredir denemediyseniz, iPhone'ların onlarla ne kadar iyi çalıştığını bilmek sizi şaşırtabilir. Örneğin, macOS'ta Süreklilik özelliği sayesinde, MacBook'unuzu metin mesajları gönderip almak ve hatta çağrıları almak ve yapmak için kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken iPhone'unuzu yakında tutmak.

8-Apple ödeme


Android Pay ve Samsung Pay arasında Apple çok fazla rakip var, ancak şu anda, Apple Pay mobil ödeme yapmak için en popüler yöntem. Aynı zamanda kullanımı çok kolaydır. Apple Pay'i kullanmak için tek yapmanız gereken, iPhone'unuzu kasaya yerleştirilen ödeme terminalindeki desteklenen ödeme terminaline yaklaştırmak ve ardından telefonunuzun Dokunmatik Kimlik sensöründe parmağınıza basmaktır.

İPhone XS ve iPhone XR ile, Yan düğmesine iki kez dokunup, Yüz Kimliği kullanmak için telefonunuza bakmanız yeterlidir.

9-Aile Paylaşımı

Birlikte oynayan bir Apple ailesi birlikte tasarruf sağlar. İPhone'da Aile Paylaşımı sayesinde, Anne, Baba ve çocuklar App Store, iTunes ve iBooks'taki alışverişleri altı kişiyle paylaşabilir. Siz de kendi iTunes hesaplarınızı tutabilirsiniz. Junior, bir satın alma işlemi yapmak istediğinde, Satın Alma İste özelliği ile bir uyarı alırsınız, böylece indirdiklerinde sekmeleri daha iyi tutabilir ve fatura şokunu önleyebilirsiniz.
Aile için 200 GB iCloud depolama planı arasında seçim yapabilirsiniz (200 GB için aylık 2,99 ABD Doları veya 2 TB için aylık 9,99 ABD Doları).

Diğer Aile Paylaşımı özellikleri arasında paylaşılan fotoğraf albümleri, paylaşılan bir takvim ve çocuklarınızın herhangi bir zamanda bir haritada nerede olduklarını görme yeteneği bulunur. Google, Android cihazlarda kolay aile paylaşımı sunmaz, ancak Android çok daha iyi ebeveyn denetimleri uygulamalarından yararlanır.


10. En iyi destek ve yardım

Android telefonunuzla ilgili bir sorununuz olduğunda, çevrimiçi forumlarda bir çözüm bulmayı veya operatörünüzü aramayı deneyebilirsiniz. Ancak iPhone ile Apple'ın web sitesindeki faydalı yardım makalelerinin geniş bir veritabanına dokunabilir, canlı sohbet yoluyla yardım alabilir veya bir Apple Store Genius Bar'da randevu alabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder