Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Kendinizi mutsuz ve üzgün hissediyorsanız

  Kendinizi şu sıralar çaresiz, mutsuz ve üzgün mü hissediyorsunuz? Emin olun yalnız değilsiniz. Birçok insan yaşadığı olumsuz olaylar nedeniyle kendini ara sıra dibe batmış ve ümitsiz hissedebilir.

Sizi huzursuz eden bu durum giderek depresif bir ruh haline dönüşebilir. Bazı insanlar karakteri gereği olaylara olumsuz bakma eğilimine sahiptir. Bir sıkıntılı durumla karşılaştıklarında kafalarında  hemen en kötü senaryoyu kurgularlar. Oysaki olaylar her zaman düşündükleri gibi kötü cereyan etmez. 



Böyle bir durumla karşılaştığımızda neler yapabiliriz?

1. Düşüncelerinizi olumlu olanlarla değiştirin.

Sıkıntılı bir durumla karşılaşıp beynimize kötü düşünceler üşümeye başladığında duygularımızda kötüleşerek mutsuz hissetmemize neden olur.
Kötü duyguların ve kaygının kaynağında kötü düşünceler yer alır. O halde ilk yapmamız gereken şey başımıza her ne geldiyse onu kabullenip sabırla nasıl üstesinden gelebileceğimizi bilmektir.
Her  sorun siz onu büyük gördüğünüz için sorundur.  Her ne yaşadıysak bilin ki her zorluğun üstesinden gelebilecek güce sahibiz. Yüce Allah'ın inşirah suresinde dediği gibi "Şüphe yok ki, her güçlükle birlikte bir kolaylık vardır."
Zamanla üzüldüğümüz şeylerin aslında üzülmeye değmeyecek sorunlar olduğunu zamanla anlarız.

2. Sorunları içinize atmayın, profesyonel destek alın.

Kendi içinize kapanmak yerine sizi anlayan bir insandan ( tıbbi destek olabilir) yardım almaktan çekinmeyin. Dertler paylaştıkça azalır. Aynı sorunları yaşamış büyüklerin tecrübelerinden de yararlanabilirsiniz. 
Ama asla sorunları içinize atmayın. 

3. Kafanıza takmayın ve bir işle meşgul olun. Sosyalleşin.


Size sorunlarınızı unutturacak bir meşguliyet edinin. Daha çok sosyalleşin, kendinizi huzurlu hissettiğiniz insanlarla vakit geçirmeye çalışın.
Bu içinize kapanmanızı engelleyecek sorunlardan uzaklaşmanızı sağlayacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder