Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Uygun fiyata domain almak

Özel isimle web sitesi oluşturmak ve yayınlamak için gereken şartlardan bir tanesi de kendinize uygun bir alan adı seçmek ve satın almak. Genelde web alanı sağlayan hosting kuruluşlarının çoğu alan adı(domain) hizmeti de sağlamaktadır. Ancak çoğu kullanıcı alan adını veya hostingi daha ekonomik ve güvenli olan farklı servis sağlayıcılarından seçmektedir. Benim tavsiyem hosting hakkında bilgi sahibi değilseniz, alan adını bağımsız güvenilir bir firmadan tahsis etmenizdir. İleride memnun kalmayıp hostingi değiştirdiğinizde onlara bağımlı kalmaktan kurtulursunuz. Ben bu yüzden indirimli kampanyaları olan tanınmış firmalardan Godady'yi tercih ediyorum. Müşterilerine olan destekleri de güzel. Aynı zamanda bu şirket web alanı hizmeti de sunuyor. Seo açısından com ve net ve org gibi uzantılara sahip bir domaine sahip daha avantajlı bir seçim olacaktır.

domain alan adı almak

Eğer ücret ödemek istemiyorsanız dot.tk adında servise kayıt olarak ücretsiz tk. uzantılı bir domain edinebilirsiniz. Ayrıca orta ölçekli ziyaretçiye sahip siteler için 00webhost ve hostinger gibi servisler tercih edilebilir.

Alan adını alırken, akılda kalır kulağa hoş gelen bir isim seçmek site yapımının ilk ve önemli aşamasıdır. Kişisel siteler için isimler, örnek "ulasocal.com" seçilebilir. Akılda kalma açısından sitenin ilgilendiği asıl alanla ilgili isim seçebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder