Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Başarılı evlilikler ve eş seçimi


Helen ve Maurice Kaye 1925'te gençken tanışmışlardı. Hızlıca ilerleyen 2015'e doğru şimdi 80. yıldönümlerini kutluyorlar. Çok insan dünyada, hayatta değilken onlar evliydiler. İyisi ve kötüsüyle evliliklerini koruyabilmişlerdi. İki çocuklarını kaybettiler, evleri savaş esnasında bombalamadan kurtulmuştu. Hatta genç erkek çocukları öldükten sonra Helen intiharı bile düşünmüştü.


Henüz birbirlerine sadakatları ve sözleri asla sekteye uğramadı.




  Helen, adanmış bu mutluluğun sırrının ne olduğunu bilmiyor. Fakat SABIR ve HOŞGÖRÜ'nün önemli olduğunu söylüyor.

Bu tür hikayeler, filmlere can veriyor. Çok insan sonuza dek yaşayacağı kişinin hayalini kuruyor.

Helen ve Maurice az rastlanan bir durumdalar. Boşanma eski zamanlara göre daha ortak bir sorun. Bir çok ülkede evlenen eşlerin yarısı boşanmakta.

Linda Wolfe ise 23 kere evlilik yapmış biri olarak dünyadaki en çok evlenen kişidir.

Son eşi Glynn Wolfe ise 29 kere evlenmiş bir vaizidir. Linda sevilmeyi çok sevdiğini ve bu duygu tükenmeye başladığında  başka birini aradığını söylüyor.

Boşanma  her geçen gün ortak bir sorun halini alıyor 2.7 evliğin dışında bir evlilik aldatılma krizi çekiyor.

Bu bizde merak  uyandırıyor Acaba bu insanların tek eşli olmaları gerektiği anlamına  mı geliyor?

Konu buraya gelince bilim adamlar her 3-5 memelinin hayatı boyunca, uzun dönemli tek eşli bir bağa sahip olduğunu söylüyor. Bazı kayda değer olanları kurtlar, kunduzlar ve yarasalardır.

Eğer insanlar da diğer diğer memeliler gibiyse bu demek oluyor ki sadık eş az rastlanan bir durum haline geliyor

Sosyoloji profesorü Pepper Schwartz' e göre "İnsanlar tek eşli hayvanlar değildir. Hayvanlar içinde eşi ölünce yoluna başkasıyla devam etmeyen tek hayvan kazlardır" diyor.

Çok insan böyle düşünmüyor. Başarısız evlilikler tek eşli olmanın işareti değildir. Bu iki insanın birbirleri için doğru olmadıklarının işaretidir.

Bazıları ise Anna and Boriz Kozlov gibi ruh ikizi olmaya inanıyor. II. Dünya Savaşı sırasında ayrılıp 60 yıl sonra tekrar evlenmişlerdir.

İçimizde ruh ikizini arayanlara tavsiye verecek olursak. 130 evli çiftle yapılan bir araştırmaya göre, evlilikte başarıyı beliryelen  iki ölçü "Kibarlık ve Cömertliktir".

Araştırmacılar kibarlık görenlerin, kendilerine karşı da kibar olan, mutlu bireyleri mutlu evliliklere taşıyan bireyler olduğu ispatlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder