Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Sabır ve Hoşgörünün Önemi

Yaşadığımız birçok sorunun ardında olaylara ve insanlara karşı gösterdiğimiz tahammülsüzlük ve hoşgörüsüzlük yatar. Trafikte, evde, işte hatta sokakta istemediğimiz bir durumla karşılaşınca gösterdiğimiz ilk tepki sinirlenmek veya karşımızdaki kişileri üzecek sözler ya da davranışlar sergilemek olur.

Örneğin geldiği yerin yabancısı olan bir kişi trafikte seyir halindeyken, gideceği yerin neresi olduğundan emin değilse, dönmek isterken kendini yanlış şeritte bulabilir. Aracı arızalanan insan trafiğin ortasında kalabilir veya aniden yol kapanabilir. Hepimiz bazen hata yapabilir,  şaşırabilir ve dikkatsiz davranabiliriz.

Bu tür durumlarda yapılan ilk tepki hemen kornaya basmak, geçerken yüzünü ekşitip el kol hareketleri yapmak, zor durumdaki kişiye sinirlendiğini göstermek oluyor. Fakat yüz metre ilerde kendisinin de aynı durumda kalıp, aynı muameleye maruz kalabileceğini hesaba katmıyor.

Saygı,Hoşgörü,Toplum

 

Biraz empati kurup insanları anlayama çalışsak, kendimizi onların yerine koysak, belki tahammülsüzlüklerini yerini sabır ve hoşgörü alacaktır. 

Biz bugün başkalarına karşı anlayışsız olursak yarın da başkaları bize aynı davranışı sergileyebilir. Şunu unutmamalıyız ki hiçbirimiz dört dörtlük değiliz. Hepimizin kendine özgü huyları, zevkleri ve hassasiyetleri vardır. Çok sevdiğim sözlerden bir tanesi

Asil İnsan İdare Eder, Aciz İnsan Şikayet Eder, Basit İnsan İftira Eder, Dürüst İnsan Sabreder.

Sabırlı olmaya çalıştığımızda yaşadığımız her olayı en zararla atlatıp, sinirlilikle karar verip, aniden ve düşünmeden yapacağımız ve de sonundan pişman olabileceğimiz durumlardan kendimizi korumuş oluruz.

Hoşgörülü olduğunuzda daha çok sevilir, insanları kırmaktan sakınmış olursunuz. Başkaları da size karşı hoşgörülü olur. 

Küçük şeyleri dert etmeyen insanlar daha sağlıklı, huzurlu olur ve daha uzun yaşarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder