Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Ateistlerden korkmayın ikiyüzlü münafıklardan korkun

Ateistler herhangi bir sebepten dolayı Allah'ın varlığına inanmazlar. Bu tamamen onların hür iradeleriyle vardıkları bir seçimdir. Belki de müslüman geçinenlerin yaptıkları yolsuzluklarla tutarsızlıklar onları dinden soğutmuş olabilir. Ortadoğu'nun ve İslam dünyasının yaşadığı sıkıntılar ortada.
İslam hoşgörü dini ama bu ülkelerin hoşgörüye, sevgiye, barışa ve huzura ihtiyacı var.



O yüzden Müslüman geçinenlerin gerçekten peygamberimizi ve kuranı anlamamış olmalarından ya da dini kullanan münafıklar olmalarından dolayı insanlar deist ya da ateist oluyorlar. Insanlar bunların ahlakına bakarak din bu muymuş diyerek dinden soğuyor.

Ben inançlı bir insanım ateist falan da değilim. Eğer kur'an'ımı Peygamberimi ve Allah'ımı bilmeseydim ve dinimi bu dincilerden öğrenmiş olsaydım bende dindarlığımı sorgulardım.

Asıl korkulması gereken grup ben inanmıyorum diyenler değildir. Gerçekten çekinilmesi  ve korkulması gerekenler Allah'a ve kurana saygısı olmadığı halde Allah'ın dini ile insanları kandıran ikiyüzlülerdir. Bunlar yarattıkları soygun ve şer düzenini muhafaza etmek için dini bir maske olarak kullanırlar.

Bunların ikiyüzlülüklerini, eylem ve söylem farklılıklarını gören insanlar demek ki müslümanlık buymuş diyerek dine mesafeli olmaya başlarlar.
Eğer din söylemi ile birlikte ahlaksızlık ve yolsuzluk artıyor, insanlar adalete güven sorunu yaşıyorsa orada Allah'ın dini yoktur. Din istismarı ve şekilcilik vardır.

Ataist inanmıyorum der oturur yerinde etliye sütlüye karışmaz kimsenin vicdanıyla inancıyla işi olmaz. Belki de çoğu namuslu dürüst insanlardır. Hırsızlık yapmazlar ve kul hakkı yemezler.
Bunlardan insana zarar gelmez.
Asıl zararlılar ikiyüzlü ve münafık olanlardır. Onlar şekilden şekile giren menfaat düzeninin adamlarıdır. İslam ahlakından uzak bir hayat sürerler. Onların dindarlıkları tamamen şekilden ibarettir.

Bunlar taraftar kazanmak için insanları mezhep ve inanç bağlamında bölerler. Halkın belli bir kesimini diğer kesimine karşı örgütlerler. Yaptıkları pislikleri kutsal değerlerle örtmeye çalışırlar. Bunlar halkın en şerlileridir. Allah'ın lanet ettiği ve en nefret ettiği gurup müşrikler ve bunlardır.
Halkını sömüren eziyet eden zâlim kimseler bunlardan çıkar. Bunlar Ahirzaman fitnecileridir.
Asla sözümüz gerçekten inanan Allah'tan korkan kimselere değildir. Eğer müslüman geçinenler ilme ve bilime mesafeli olmasaydı, kuranın istediği gibi okuyan, anlayan ahlaklı kimselerden oluşsaydı İslam alemi bu halde olur muydu?
Her tarafta barış ve huzur hüküm sürerdi. Emperyalizmin ve dış mihrakların eğikliği fitne tohumları burada etkisini sürdüremezdi. En tehlikeli insan iki yüzlü ve yalancı insandır. Bunların hangi ideolojinin ve fikrin arkasına sığındığın hiç bir önemi yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder