Hurriyet Spor

Bumerang - Yazarkafe

Hayatınızı Değiştirecek Kişisel Gelişim İpuçları

Kendinizi geliştirmeniz için 10 İpucu




KENDİNİZE HEDEFLER BELİRLEYİN.

Kendiniz veya mevcut durumunuz hakkında neyi geliştirmek istiyorsunuz? Bu iyileştirmeleri yapmak için atmanız gereken adımları belirleyin ve bu adımları gerçekleştirmek için hedefler ve tarihleri belirleyin.


 HEDEFLERİNİZİ EVİNİZDE SERGİLEYİN.

Hedefler belirlemek harikadır, ancak onları gözden uzak ve akıldan uzaklaştırabilirseniz işe yaramaz. Hedeflerinizi yazarak ve kaçınamayacağınız bir yerde sergileyerek kendinize veya ailenize karşı kendinizi sorumlu tutun.


 ŞİMDİ BAŞLAYIN

Yeni alışkanlıklar oluşturmak ve hedeflerinize ulaşmak söz konusu olduğunda, kendinizi kaybetmenize izin vermeyin. “Gelecek hafta başlıyor” veya “yarın başlıyor” diye bir şey olmamalı. Kendinizi geliştirmek için çalışıyorsunuz. Neden bekleyelim? Şimdi başla.


 NEYİN İŞE YARAMADIĞINI DEĞERLENDİRİN.

Hedeflerinize ulaşamıyorsanız, bir nedeni var. Hedefinize doğru ilerlemenizi değerlendirin. İlerlemiyor veya istediğinizden daha yavaş hareket etmiyorsanız, kontrol yapın ve plana göre işlerin nerede gitmediğini görün. Rutininizi ayarlayın, ardından hedeflerinizi fethedin.


 KÜÇÜK BAŞARILARI KUTLAYIN.

Kişisel gelişim hedeflerinizi gerçekleştirirken motive olmak zor olabilir. Küçük zaferleri kutlamayı unutmayın. Yemek pişirdikten ve yemeğin tadını çıkardıktan sonra tüm bulaşıkları temizlediniz mi? İyi iş! Bütün bir iş günü boyunca telefonunuzu yalnızca iki kez mi kontrol ettiniz? Aynen böyle devam!


 KÖTÜ BİR ALIŞKANLIĞI ORTADAN KALDIRIN.

İyi alışkanlıklar edinmeye ek olarak, kendini geliştirmek aynı zamanda kötü alışkanlıklardan kurtulmakla da ilgilidir. Kötü alışkanlıkların farkına varıp onlardan nasıl kurtulacağınızın yollarını arayın


 EKRAN SÜRESİNİ KISALTIN.

Ekran süresini azaltmak hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınız için iyidir. Farkında olmadan telefonlarımızda, tabletlerimizde ve bilgisayarlarımızda ne kadar zaman harcadığımız şaşırtıcı. Teknolojiyi bir kenara bırakın ve kişisel gelişim hedeflerinize odaklanın.


KİŞİSEL GELİŞİM KAYNAKLARINI BULUN

Kendinizi iyileştirmenin yollarını arayan tek kişinin siz olmadığınızı söylediğimizde bize güvenin. Sıkışmış hissediyorsanız, bir kendi kendine yardım kitabı alın, çevrimiçi olarak bazı makaleler okuyun veya kişisel gelişim podcast'lerini dinleyin. Hangi ortam sizin için en uygunsa, başkalarından öğrenmekten utanmayın.


KUSURLARLA BARIŞIK OLUN.

Birçok insanın Yeni Yıl kararlarına ayak uyduramamasının nedeni, bir hata yaptıktan sonra pes etmeleridir. İlerleme lineer değildir. Bazı günler istediğiniz ilerlemeyi sağlayamayabilir veya kötü bir alışkanlığa geri dönebilirsiniz. Sorun değil - sallayın ve hedeflerinize doğru çalışmaya devam edin. Hatalar insan olmanın bir parçasıdır!


ÖNCE EN ÖNEMLİ GÖREVİNİZİ YAPIN.

Gün geçtikçe yoruluyoruz ve motivasyonumuzu kaybediyoruz. Bütün gün çalıştıktan ve aileye baktıktan sonra kişisel gelişim hedeflerine doğru adımlar atmak zor olabilir. İlk başta yapmak imkansız görünebilir, ancak sabah ilk iş olarak en önemli kişisel gelişim görevinizi nasıl tamamlayacağınızı öğrenin. Zaman engelleme, gününüzü planlamanıza yardımcı olabilir!


Kişisel gelişim yolculuğunuza başlamanız için çok heyecanlıyız ve bu ipuçlarından bazılarının hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Kendinizi kontrol etmeyi ve küçük başarıları kutlamayı unutmayın. Harika şeyler başarabileceğinizi biliyoruz.


Hedeflerinizin ne olduğunu veya sizin için işe yaradığını bulduğunuz diğer kendi kendine yardım ipuçlarını bizimle paylaşın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder